У меня была похожая ситуация 2 года назад. Я подъехала к своему инспектору, она сказала написать письмо с объяснением. Вот это письмо:
Я, - фізична особа підприємець, є платником єдиного податку (група 3) зі ставкою 5 %.
Основний вид моєї діяльності згідно КВЕД 2010 року: 52.24. «Транспортне оброблення вантажів», до 1 червня 2012року згідно КВЕД 2005 року: 63.40.0 «Організація перевезень вантажів», тобто надання послуг транспортного експедирування вантажів.
Відповідно до Закону України від 01.07.2004 N 1955-IV "Про транспортно-експедиторську діяльність" (далі - Закон N 1955-IV) транспортно-експедиторська діяльність визначена, як підприємницька діяльність із надання транспортно-експедиторських послуг з організації та забезпечення перевезень експортних, імпортних, транзитних або інших вантажів.
Експедитор (транспортний експедитор) - суб'єкт господарювання, який за дорученням клієнта та за його рахунок виконує або організовує виконання транспортно-експедиторських послуг, визначених договором транспортного експедирування.
За договором транспортного експедирування одна сторона (експедитор) зобов'язується за плату і за рахунок другої сторони (клієнта) виконати або організувати виконання визначених договором послуг, пов'язаних з перевезенням вантажу.
Платою експедитору вважаються кошти, сплачені клієнтом експедитору за належне виконання договору транспортного експедирування.
У плату експедитору не включаються витрати експедитора на оплату послуг (робіт) інших осіб, залучених до виконання договору транспортного експедирування, на оплату зборів (обов'язкових платежів), що сплачуються при виконанні договору транспортного експедирування.
Таким чином, розбіжність між поданими мною податковими звітами та інформацією, що подається моїми контрагентами може виникнути внаслідок того, що вони відображають всю суму сплачених на мою користь коштів (яка включає оплату перевізникам та мою винагороду як агента).
Відповідно до п.292.4 ст.292 Податкового кодексу України від 02/12/2010 №2755-VI із змінами та доповненнями: У разі надання послуг, виконання робіт за договорами доручення, транспортного експедирування або за агентськими договорами доходом є сума отриманої винагороди повіреного (агента).
Додаю до свого листа виписку банка за перший квартал 2014р.:
всього перераховано на рахунок -
перераховано перевізникам-
сплачено податків -
доход, що оподатковується -