Шановний колего! Можна на Росію їздити і по ЦМР( але зразу ж ставки падають).Я в листопаді зробив свій перший рейс разом з водієм на Росію. Поїхали по ЦМР на віддаль 1300 км за 1600 дол.США. На переході Гремяч простояли в черзі 38 годин, на розтаможці ще 20 годин, на вивантаженні ще 36 год. Поїхав назад по ЦМР за 1000 баксів 1400 км, правда вантажу було 6 тон, але то невелика різниця. На кордоні Сурджв прочекав добу, в Києві на розтаможці 26 годин, на вивантаженні ще 28 год.Всього рейс вийщов13 днів, пробіг становив 2950 км. Ось і отримав я на круг 4,44 грн. Вроді і гроші непогані і заправив в Росії солярки по карточці по 3,3 грн., але повірте їхати я більше в Росію не хочу і напевне,що не Поїду.Пкшим в кабіну заходить прапорщик і каже на пиво буде: дав 50грн. друга санслужба, якийсь їхній документ вимагає - дав 70 рубТранспортнику нічого принципово не дав, почув в відповідь що хохли зажрались наніц піщов провіряти технічний стан та шайби, бо зрозуміло, що при простої на кордоні в 36 годин один водій не може зберегти режим роботи. Я був з шофером, я итеж водій, тахо в нас на двох грало.Транспортник мене очима чуть не зїв, але я витримав. МИтник зназу показав 4 пальці, тобто 400руб.Електронна копія 420 руб.страховка 980 руб. На затаможці назад митник за пломбу зразу вимагає 100руб. На кордоні заплатив ще500 руб. Наші митники питають, а Ви що маєте пільги, бо мксе бути в паспорті 20 грн. Сказав, що маю. Тихо і мирно відстали, але дивилися як на прокаженного. СМАПу ні туди ні назад не платив. Ось і рахуйте. Це я такий принциповий, а шоферу до лампочки. Мій колега дає шоферам на перехід 4-4,5 тис. рублів за рейс. Звичайно вони цим користуються.Надивився серіалу "Далекобійники" і уявляв хороші джороги в Ровії. Такі ж самі хрущовки, вузькі, при першому снугові мій водій два рази хапав обочину чудом не перевернулися. Ззаду йдуча машина Магнум не розійшовся з русаком обоє побили бокові зеркала та стікла.Ось і рахуйте.Шофер фактично в мене по Укра
їні більше би заробив, чим по Росії.Вчора приїхав з Польщі. Зробив рейс за 4 доби. Ніякого хамства, дороги чудові( в порівнянні з Росією). Звичайно на Польщу треба багато паперів виробляти, машину та напівпричіп має бути в ідеальному стані, бо штрафи там конкретні. Солярка там звичайно по 8,5 грн.
Але саме відчуття, що до тебе відносяться, як до людини.Хочеться працювати.