а я не сказал что 390 гамно
оттого я настаиваю чтобы была выложена история обслуживания DXI скажем с пробегом в 300тыс.км
в ответ я выложу всю исторю по ETECH за пройденные в моих руках порядка 400тыс.км
сравним цифры и прекратим эту бредятину про "Якi проблеми" и про цифры необходимые для их устранения
Рено Преміум 440 DXI 2006рік випуску .
Придбано 30.11.2013. Стан при купівлі - ВА-А-А-А-Х, з дефектів непрацюючий магнітофон(300грн) та брехав датчик температури - все інше в нормі.
Компютерна діагностика- 200грн.
Датчик температури -700грн.(Хто б міг подумати , але в Рено Преміум 440 DXI датчик який показує температуру за бортом(!!!) - дуже впливає на витрату пального )
Датчик вихлопних газів 1700грн.
Перше ТО : Повна заміна масел та фільтрів (двигун, КПП, редуктор) антіфріз не мінявся .
Фільтр влагодєлітєля має "лєву" рєзьбу" і коштує в два рази дорожче(450грн) - міняємо два рази в рік.
Оптіка має проблему- потускнівші лінзи , вирішую її шляхом встановлення додаткових фар (ближній /дальній) -1000грн.
Заміна поперечної та продольної рульвої тяги 3000+2000.
Діагностика схождєнія -200грн.
Замінено ремінь генератора 450грн + ролік з натяжитєльом 950грн.
Шини 6шт х4500грн.=27000грн.
От і все із незвичайного що попросив Рено Преміум 440 DXI за рік експлуатації . Пробіг 10 000км в місяць
Зрозуміло що заміна мастила та фільтрів через кожні 30 000км. Фільтра не дешеві - комплект оригінальних рено - близько 1500грн.
Ну це звісно я описав параметри одного з найкращих коней в нашій стайні .
По деяких інших 440 DXI є певні проблеми ,як то : підкачка(у Гени вона коштує 300дол. ми ремонтуємо за 500грн. стакани форсунок (ще нічого не придумали -крім заміни:

на нові) , проводка до форсунок(у Гени 300дол. - ми ремонтуємо за 205грн.
Але те що ми навчились обходити ці дорогі моменти та удешевляти ремонт в десятки разів це є наш бесцінний досвід. Готовий ним поділитись.