01.04.2024

Німеччина: поліція розпочинає масштабні перевірки вантажного транспорту

Німецька поліція готує загальнонаціональні перевірки вантажного транспорту із залученням великого штату співробітників. 

17 квітня у різних федеральних землях пройде кампанія з безпеки дорожнього руху. Як оголосив міністр внутрішніх справ Бранденбурга Міхаель Штюбген, близько 4 тис. поліцейських буде розміщено приблизно на 500 контрольно-пропускних пунктах.

«Зростаюча конкуренція та стислі терміни в транспортній галузі є, серед іншого, причинами надмірно тривалого часу роботи та водіння та мінімальних періодів відпочинку. Це часто призводить до втоми водія. Є також технічні дефекти транспортних засобів та недостатня безпека вантажу. Наслідками часто є серйозні дорожньо-транспортні пригоди за участю вантажних транспортних засобів, часто із драматичними наслідками для людей, інфраструктури та суспільства», - Міхаель Штюбген.

У Бранденбурзі 15 квітня поліція проведе перші перевірки у південному районі Берліна та на автобані А2. Ще одну перевірку вантажівок заплановано на 16 квітня на автомагістралі А13 - насамперед вона буде присвячена темі «відвернення уваги та дотримання дистанції». Завершальний етап кампанії відбудеться 17 квітня на федеральній трасі №24. За даними міністерства, у заходах контролю та запобігання також беруть участь митниця, Федеральне відомство логістики та мобільності та інші партнери.

 

Джерело: logist.today