22.07.2024

Німеччина запроваджує тимчасовий прикордонний контроль

Федеральний міністр внутрішніх справ Ненсі Фаезер наказала здійснювати внутрішній прикордонний контроль на сухопутному кордоні Німеччини та на повітряному сполученні до Франції у зв'язку з майбутніми Олімпійськими та Паралімпійськими іграми в Парижі, а також повідомила про це на рівні ЄС. За словами представника міністерства, заходи застосовуватимуться з 20 липня до 30 вересня.

Перевірки необхідні для виявлення потенційних злочинців та загроз, що діють через кордони, на ранній стадії та вжиття необхідних заходів прикордонною поліцією. На думку німецького МВС, їх слід проводити не повсюдно, а «залежно від ситуації, з урахуванням ризиків та максимально цілеспрямовано». У відомстві також наголосили, що вплив на прикордонні регіони, їх мешканців, прикордонних пасажирів, економіку та торгівлю має бути якомога нижчим.

19 липня закінчується тимчасовий контроль на всіх внутрішніх кордонах Німеччини у зв'язку із чемпіонатом Європи з футболу. На внутрішніх кордонах Шенгенської зони з Данією, Нідерландами, Бельгією та Люксембургом із суботи замість прикордонного контролю у прикордонних регіонах проводитимуться огляди та цільові перевірки. Контроль продовжується на сухопутних кордонах з Австрією, Швейцарією, Чехією та Польщею. Метою тут є обмеження нелегальної міграції та боротьба з контрабандою. Вони діють до 15 грудня для Швейцарії, Чехії та Польщі та до 11 листопада для Австрії.

 

Джерело: logist.today