29.07.2024

Перевізникам нагадали про їхній обов'язок забезпечувати наявність дозволів на поїздку

Під час перевірок Управління безпеки транспорту Литви (LTSA) спільно з Митною Литовською Республікою дедалі частіше виявляють випадки, коли перевізники, зареєстровані в третіх країнах, перевозять вантажі, завантажені в Литовській Республіці, без належного дозволу на поїздку або не завершивши його належним чином.

У разі виявлення таких порушень транспортного засобу забороняється продовжувати рух до усунення порушення, а стосовно водія порушується справа про адміністративне правопорушення.

Так, для перевезення вантажів з Литви, якщо таке перевезення має намір здійснити сторонній перевізник (тобто перевізник, який не зареєстрований у державі-члені Європейського союзу), потрібен дозвіл на поїздку, незалежно від місця вивантаження вантажу.

Якщо під час перевірок з'ясується, що вантаж перевозиться без належного дозволу або з неправильно оформленим дозволом, адміністративна відповідальність поширюється не лише на водія. У зв'язку з виконанням належних обов'язків щодо вантажовідправників, експедиторів та відправників також порушуються адміністративні справи та може бути накладений штраф від 560 до 900 євро, а за повторні випадки – від 900 до 1500 євро.

 

Джерело: logist.today